Dieven stelen bliksemafleiders van kerk Hallaar

Dieven zijn aan de haal gegaan met een zevental koperen bliksemafleiders aan de parochiekerk van Hallaar. Pastoor Juul Geerts merkte zaterdagmorgen de diefstal op.

Dieven hebben vorige week aan de parochiekerk koperen bliksemafleiders gestolen. Waarschijnlijk met een ijzerzaag of een tang hebben de dieven zeven of acht stukken koperdraad van twee meter lang doorgezaagd of afgeknipt. "Schandalige praktijken. Meer kan ik daar niet van zeggen", zegt Marcel Staquet, voorzitter van de Kerkfabriek. "Het was onze pastoor, Juul Geerts, die zaterdag langs de achterzijde de kerk binnen stapte, die de diefstal van de koperen leidingen vaststelde. Zeven of acht buisjes werden op manshoogte afgeknipt en meegenomen. En dat alleen om van het koper wat geld te krijgen. De daders die zoiets doen moesten er blijven aanplakken", zegt de voorzitter.

Elf jaar geleden werd de kerk helemaal gerenoveerd en werden de bliksemafleiders aangebracht. Drie weken geleden werd op een bouwwerf van een aannemer, vlak naast de kerk in Hallaar, een koperen voedingskabel gestolen. Mogelijk viel toen het oog van de dieven op de leidingen aan de kerkgevels. Van de daders is geen spoor.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio