'Deadline 14/10' voorgesteld op stadhuis

In het Antwerpse stadhuis is maandagavond Deadline 14/10 voorgesteld. De televisieserie wordt extra spannend omdat die zich afspeelt in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Symbolisch was de plaats waar de nieuwe serie werd voorgesteld in ieder geval. Tegelijkertijd met de echte verkiezingsstrijd voor het burgemeesterschap, loopt binnenkort op ATV en vtm een fictiereeks over de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen.

In het verhaal volgt Marianne Smidt (Charlotte Vandermeersch) als journaliste van Gazet van Antwerpen de verdwijningszaak op van de veertienjarige Lena. Ze ontdekt dat er bij die verdwijning misschien linken zijn met de politiek, net op het moment dat de verkiezingskoorts is losgebarsten.

"Twee jaar geleden ontstond het idee voor Deadline 14/10 tijdens een lunch", vertelde Mieke Berendsen, directeur van het Mediahuis Antwerpen, waar ook Gazet van Antwerpen onder valt. "En nu staan we hier met een reeks om trots op te zijn. De serie volgt en leeft op het ritme van de verkiezingen. Die mengeling van feit en fictie zal nog voor boeiende discussies zorgen."

MF Foto Bert Hulselmans

Nu in het nieuws