Winkelpanden Bruul dreigen in te storten

Print

Winkelpanden Bruul dreigen in te storten

Mechelen - Twee winkelpanden op de Bruul, de belangrijkste winkelstraat van Mechelen, dreigen in te storten. Een buurman sloeg maandagavond omstreeks 20 uur alarm toen hij brokstukken zag vallen.

Er zit een scheur in winkel van H&M. Eerder op de dag had ook de verantwoordelijke van Cool Cat, de winkel naast H&M, een scheur in de gevel opgemerkt. Maar de brandweer werd pas verwittigd toen de buurman de brokstukken zag. Omdat er reëel instortingsgevaar is, werd de Bruul voor alle verkeer afgesloten. Experts moeten nu nagaan in welke mate de panden van Cool Cat en H&M nog gestut kunnen worden. De brandweer kwam ter plaatse.

Ingenieur Gust Van Thillo van de stad: "In het gebouw van H&M is de vloer op de eerste verdieping verzakt, er is iets serieus mis. Voorlopig weten we nog niet of we omwonenden moeten evacueren. Ook in de zijgevel van H&M en in de voorgevel van Cool Cat is de scheur te zien."

Waarnemend burgemeester Koen Anciaux is ter plaatse om de situatie op te volgen. De pendelbussen moeten een omleiding volgen.

Lees ook: Winkel op Bruul gestut na instortingsgevaar

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio