Verdachte moord Priscilla bedreigd in gevangenis

Verdachte moord Priscilla bedreigd in gevangenis

Verdachte moord Priscilla bedreigd in gevangenis

Print
Johan D.V, de 41-jarige man uit Huizingen die in de cel zit voor de dood van zijn 14-jarige buurmeisje Priscilla Sergeant, wordt in de gevangenis van Vorst bedreigd en heeft extra bescherming gevraagd van de directie. Dat zegt zijn advocaat, meester Karel Claes. De man vreest dat hij door medegevangenen zal aangevallen worden en durft met moeite uit zijn cel komen.

Intussen blijft hij bij zijn verklaring over de omstandigheden waarin Priscilla om het leven is gekomen. "Die verklaring wordt ook op geen enkele manier door het dossier tegengesproken", zegt meester Claes.

Volgens D.V. was Priscilla in zijn woning, net als de twee andere, minderjarige verdachten en werd het meisje door die twee jongens zwaar gepest. Zo zouden de twee jongens, 16 en 12 jaar, de benen van het meisje met ketchup hebben ingesmeerd en geürineerd hebben in het glas waar ze van dronk.

"Mijn cliënt is daarvan getuige geweest en heeft geprobeerd er een eind aan te stellen, tevergeefs", aldus meester Claes. "Hij heeft in ieder geval geen enkele daad gesteld die haar dood kon veroorzaken. Toen hij ging slapen, leefde het meisje nog."

Ook de twee minderjarigen, de 12-jarige J. en de 16-jarige A, zouden beweren dat Priscilla nog in leven was toen zij gingen slapen. Hoe het meisje dan wel overleden is, blijft onduidelijk. Ook het toxicologisch onderzoek brengt geen uitsluitsel.

Johan D.V. verschijnt dinsdag voor de Brusselse raadkamer. Die zou moeten beslissen of zijn aanhouding met een maand verlengd wordt, maar meester Claes heeft al aangekondigd dat hij een uitstel zal vragen.

Lees ook: "Priscilla niet overleden door overdosis medicijnen"

Foto Frederik Beyens

Nu in het nieuws