Vijftal schildert eerste Heistse stripmuur

Onder leiding van lokale kunstenaar Dieter Dresselaers (32) wordt deze week een Heistse stripmuur ontworpen. Een hele uitdaging, want de schildering zal maar liefst 8,50 op 2,15 meter groot worden.

Bert Provoost

Dresselaers staat er gelukkig niet helemaal alleen voor. De Itegemnaar heeft enkele helpers die deze week mee alles willen geven om er voor te zorgen dat het resultaat iets wordt om fier over te zijn. Ze schreven zich in voor de workshop.

Zo krijgt hij de hulp van drie tienermeisjes en een creatieve zestiger. In tegenstelling tot de eerste plannen zal de stripmuur op houten panelen worden gemaakt. "Eerst was ons gevraagd om het rechtstreeks op de muur zelf te doen en met stellingen de schilderingen aan te brengen. Maar toen bleek dat ze de muur volgend jaar willen kaleien. Als dat laagje pleisterwerk over de muur gaat, zou ons werk weggevaagd worden. Daarom is beslist om het op houten panelen te doen die op de muur tussen de bibliotheek en het cultuurcentrum gehangen zullen worden. De stripmuur wordt 2,15 meter op 8,5 meter groot", legt Dieter uit.

Lees meer in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio