Gilbert haalt uit naar "sensatiezucht journalisten"

Gilbert haalt uit naar sensatiezucht journalisten

Gilbert haalt uit naar "sensatiezucht journalisten"

Print
Philippe Gilbert kan niet tegen sensatiezucht bij journalisten. Op zijn blog heeft de renner enkele van zijn uitspraken rechtgezet "die door bepaalde Vlaamse media op zoek naar sensatiezucht verkeerd gebracht zijn".

"Als je wedstrijden wint, is iedereen vriendelijk, maar er is minder respect als de overwinningen op zich laten wachten", schrijft de kopman van BMC op zijn blog. "Bepaalde media kopten 'Dat ik niet win is meer de schuld van andere renners' als een uitspraak van mij. Ik gedraag me altijd loyaal in de wedstrijden en daarom schildert een dergelijke titel me af als een clown."

Volgens Gilbert is die titel volledig uit de context gerukt. "Toen een journalist me vroeg of de externe en interne druk in het peloton niet moeilijk was om mee om te gaan heb ik eenvoudig geantwoord dat mijn ploeg BMC me geen druk oplegt, wat heel erg belangrijk is. Vervolgens is er geen druk maar wel een verwachtingspatroon van mijn supporters. En tenslotte merk ik dat je in het peloton als je een zeker aanzien en palmares hebt meer in de gaten gehouden wordt. Het is dan ook logisch dat een goede renner in een ontsnapping of de finale van een wedstrijd niet zomaar een vrijgeleide krijgt, zelfs niet als die niet in een supervorm is."

"Ik kies ervoor mijn eigen versie te geven in tegenstelling tot diegene die door journalisten op zoek naar sensatie vervormd wordt", zegt de voormalige Belgische kampioen nog. "We moeten samenwerken en ik betreur het dat de supporters op die manier geen toegang krijgen tot de waarheid. Dit gedrag zal op korte termijn ervoor zorgen dat meer en meer sporters enkel nog via internet of persbericht gaan communiceren."

Foto Belga

Meer sportnieuws