Apple heeft grootste beurswaarde ooit

Apple heeft grootste beurswaarde ooit

Apple heeft grootste beurswaarde ooit

Print
De Amerikaanse technologiereus Apple heeft maandag de grootste beurskapitalisatie ooit voor een bedrijf bereikt in de Verenigde Staten. Het snoept zo het record van Microsoft uit 1999 af. Het aandeel van sociaalnetwerksite Facebook daarentegen noteerde even onder 19 dollar, een halvering ten opzichte van de introductiekoers van half mei.

Tijdens de handel klom het Apple-aandeel tot 664,75 dollar, wat het bedrijf uit het Californische Cupertino een beurskapitalisatie oplevert van 623,14 miljard dollar. Het vorige record stond op naam van Microsoft. Op 30 december 1999 bereikte het bedrijf van Bill Gates tijdens de handel een beurswaarde van 620,58 miljard dollar.

Maar hoe goed het ene IT-aandeel presteert, hoe slecht het andere. Het aandeel van Facebook blijft maandag flirten met de grens van 19 dollar, wat maar de helft is van de introductiekoers toen het bedrijf van Mark Zuckerberg op 18 mei naar de beurs trok. Het aandeel noteerde op technologiebeurs Nasdaq een tijdje onder 19 dollar, maar is rond 18.25 uur ongeveer 2,6 procent gestegen tot 19,54 dollar.

Foto AFP

Nu in het nieuws