Dolle man verwondt 4 wijkagenten met moersleutel

Dolle man verwondt 4 wijkagenten met moersleutel

Dolle man verwondt 4 wijkagenten met moersleutel

Print
Twee wijkagenten van de wijkpolitie in Peer zijn zondagochtend aangevallen door een 27-jarige man uit Peer. Zij liepen daarbij lichte verwondingen op. Ook twee andere agenten die tussenbeide kwamen raakten lichtgewond.

Zondagochtend wandelden twee wijkagenten van hun kantoor naar de rommelmarkt in de Peerse Deusterstraat. Aan het KBC bankkantoor merkten zij de 27-jarige Perenaar op. Hij had een dikke jas aan en droeg een zware moersleutel bij zich.

De agenten vroegen hem waarom hij die sleutel bij zich had. De man antwoordde dat het werktuig diende om mensen in elkaar te slaan. Zondere verdere aanleiding viel hij de politiemensen aan die verwondingen aan hun benen opliepen en dokterszorgen nodig hadden.

De collega's van de interventiepolitie werd ter versterking opgeroepen. De man bleef zich verzetten tijdens een poging tot arrestatie en verwondde daarbij nog eens twee agenten voordat hij kon in de boeien kon worden geslagen. Ook die politiemensen moesten bij de dokter langs voor verzorging.

De dader werd zondagavond voorgeleid bij de Hasseltse onderzoeksrechter die hem aanhield en liet overbrengen naar de gevangenis.

NV
Archieffoto PhotoNews

Nu in het nieuws