Paardentram rijdt op 15 september door Mariaburg

Print

Paardentram rijdt op 15 september door Mariaburg

Brasschaat - De Wijkwerking Mariaburg en Werkgroep Heilige Familie Rustoord willen op zaterdag 15 september het eeuwfeest vieren van de twee kerken die Antoon Van den Weyngaert, stichter-directeur van Volksverzekeringsmaatschappij Antverpia, in 1911 aan de parochies van Sint-Mariaburg en Rustoord/Kaart gaf. Daarom rijdt van 10 tot 17 uur de Kerba Paardentram tussen de kerk van Rustoord en het Antverpiagebouw.

De paardentram vertrekt om 10 uur aan de kerk van Rustoord en zal een deel van het traject volgen dat van 1901 tot 1914 door de paardentram en het stoomtreintje van de Mariaburgse Transportmaatschappij werd afgelegd. In het Antverpiagebouw is ook een tentoonstelling over die unieke lokale spoorweg Ekeren-Brasschaat te bekijken. Tevens zal er permanent een powerpointpresentatie gegeven worden over de kerk van Sint-Mariaburg, over Mariaburgse figuren en verenigingen. In de kerk van Rustoord staat van 10 tot 17 uur en zondag van 12 tot 17 uur dan weer een tentoonstelling met liturgische gewaden en vaatwerk.

In het Antverpiagebouw is zaterdag van 10 tot 17 uur de cafetaria van het Dienstencentrum open voor de bezoekers van de tentoonstelling. Ook kan u die dag de unieke jubileumboeken 'Een eeuw onder de toren' (Sint-Mariaburg) en 'Onder den toren van Rustoord/Kaart' kunnen aanschaffen voor 25 euro.

Ieder uur heeft iedereen de kans om in de paardentram te stappen. Wie liever wandelt of fietst, kan zich door de gezonde bossen rond de Kattekensberg naar beide tentoonstellingen begeven.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio