Nieuwe vestiging Kakelnestje opent kortelings deuren

Print

Nieuwe vestiging Kakelnestje opent kortelings deuren

Laakdal -

Vanaf 1 september zal de Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) Kakelnestje haar deuren niet langer openstellen in de Witte School te Klein-Vorst, maar in het achterste gedeelte van het parochiehuis aan de Geelsebaan. Het voorste gedeelte van dit parochiehuis blijft ter beschikking van het verenigingsleven.


De Witte School wordt kortelings gesloopt. Op deze site wordt er ontmoetings-, woon- en winkelruimte gecreëerd.

Tine Gielis (burgemeester, schepen van gezin): "In de aanloop naar de verkiezingen wordt het thema van kinderopvang weer hoog op de agenda van elke politieke partij geplaatst. De huidige meerderheid kan stellen haar verantwoordelijkheid te hebben genomen. Tijdens de voorbije legislatuur werd immers de nieuwe locatie in Groot-Vorst in gebruik genomen, wordt de nieuwe locatie te Klein-Vorst officieel geopend op vrijdagavond 14 september 2012 om 18.30u en werden creatieve oplossingen gegeven aan het structureel capaciteitstekort in Veerle. Ook tijdens de zomervakantie werden lange wachtlijsten voor de buitenschoolse kinderopvang weggewerkt door de ontdubbeling van kleuters en kids op 2 locaties en de synchrone werking met de speelpleinwerking in de sporthal te Veerle."

Mia Van Hirtum (voorzitter OCMW) voegt er aan toe: "De gemeente Laakdal kent een goede reputatie op het gebied van buitenschoolse kinderopvang. Door deze realisatie in Klein-Vorst zijn de vestigingen in alle deelgemeentes optimaal ingericht en werd er deze legislatuur werk gemaakt van de opvang van de middagslapers. Enkel in Veerle dringt een oplossing voor het structureel capaciteitstekort zich op. Een architect is aangesteld om een nieuwe en grotere locatie te voorzien ter hoogte van de gemeentelijke sporthal."

Stefan Helse
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio