Burgemeester wil ander traject pendelbus

Burgemeester wil ander traject pendelbus

Burgemeester wil ander traject pendelbus

Print
Mechelen - Waarnemend burgemeester Koen Anciaux (Open Vld) sluit zich aan bij het buurtprotest in de wijk Nekkerspoel. Omwonenden zijn misnoegd over de pendelbussen die sinds kort over het jaagpad naar De Nekker rijden. "Het stadsbestuur vraagt een dringend overleg met De Lijn om een alternatieve route uit te stippelen voor de pendelbussen en de invoering van het nieuwe busplan kritisch te evalueren", zegt Anciaux.

Vorige woensdag reed de pendelbus van het centraal station naar de gratis randparking aan De Nekker voor het eerst. Ze volgt ook het jaagpad in Nekkerspoel-Borcht, dat jarenlang het exclusieve terrein was van fietsers, wandelaars en joggers.

Waarnemend burgemeester Anciaux zegt het ongenoegen van verschillende bewoners en buurtcomités te begrijpen. Hij wijst op de verantwoordelijkheid van De Lijn en de Vlaamse regering. "Het stadsbestuur was helemaal geen vragende partij voor een nieuwe busregeling. De besparingen zijn ons opgedrongen en we hebben tijdens meerdere overlegrondes aangedrongen om zo weinig mogelijk lijnen te schrappen of te wijzigen. Het is dan ook kras dat gemeenteraadsleden van de oppositie bij de protestacties aanwezig zijn, terwijl ministers van hun partij bevoegd zijn om deze problemen op te lossen."

Koen Anciaux wil een spoedoverleg met De Lijn om de route van de pendelbussen zo snel mogelijk te laten aanpassen. "Het stadsbestuur vraagt net zoals de buurtbewoners om niet langer pendelbussen over het smalle jaagpad te sturen. Die bussen kunnen best omrijden via de N15. De ontsluiting van de randparking via De Nekker is noodzakelijk om ons handelsapparaat te versterken, maar pendelbussen naar station Nekkerspoel hoeven voor ons niet want dit station ligt al vlakbij het centrum."

Anciaux hekelt voorts de afschaffing van bepaalde buslijnen zoals de verbinding tussen Muizen en het Imeldaziekenhuis. "De Lijn moet haar huiswerk opnieuw maken. Voor ons is dit een belangrijk dossier. In afwachting teken ik met plezier alle petities die de mankementen van het nieuwe busplan aanklagen", besluit Anciaux.

Lees ook:

Nieuw busplan wekt ergernis
Actievoerders bezetten jaagpad voor bus

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio