Vlaams Belang stelt twee kandidaten voor

Vlaams Belang stelt twee kandidaten voor

Vlaams Belang stelt twee kandidaten voor

Print


Hieronder het persbericht van de lijst van Vlaams Belang in Laakdal.

Lijsttrekker Ludo Callens licht toe waar Vlaams Belang voor staat in Laakdal:

Zeggen dat de weg van het Vlaams Belang in Laakdal over rozen loopt is een overdreven ‘verbloeming’.


Onze lijst kreeg drie verkozenen, waarvan één naar de CD&V is overgelopen en één naar de N-VA.
Het zij zo.

Jonge mensen die op onze lijst stonden, werden uit hun vakbond gegooid: het zogenaamd ‘christelijke’ ACV en de socialistische ABVV. Zij zijn er niet meer bij, wat begrijpelijk is. Die openlijke en onverholen discriminatie en onverdraagzaamheid duurt nog steeds voort. Alleen leden van het Vlaams Belang zijn er het slachtoffer van. Daardoor is het moeilijk om kandidaten te vinden en dienen wij steeds met een onvolledige lijst te komen. Geen enkele andere partij lijdt onder die discriminatie.
Ook nu moeten we weer met een onvolledige lijst aantreden. De kiezer die het politieke toneel volgt, weet dat wel.

Een andere handicap is dat de media zelden of nooit een positief feit over onze partij kunnen melden. Zo bijvoorbeeld was het ganse dossier van den Auwel, met alle corruptie en miskleunen door de incompetentie van de schepenen, enkel in onze publicaties te lezen en nergens anders. Als een andere partij met dergelijk dossier komt, staan de kranten er vol van. Niet als het Vlaams Belang die dingen brengt.
Doodzwijgen is dan het motto. Wij worden het ondertussen gewoon.Er is maar één partij die al die wantoestanden duidelijk durft en blijft benoemen en dat is het Vlaams Belang. Maar de media scheppen nu al dertig jaar een vijandig beeld van ons, verzwijgen het goede en focussen alleen op het slechte. Liefst wordt hierbij op de man gespeeld in plaats van op de bal. En uiteindelijk begint die constante hersenspoeling vruchten op te leveren.

Maar die rol van klokkenluider moeten wij van het Vlaams Belang blijven spelen, ook in Laakdal. Iemand moet blijven zeggen dat de politici schandalig veel geld naar zich toehalen en dat ze nog nauwelijks een beslissing treffen waarmee de meerderheid van de bevolking kan leven.

Een partij die nu al enkele jaren ons programma herhaalt en overneemt heeft nu veel succes, maar om aan de Belgische macht te kunnen deelnemen, zullen ze de grote knieval moeten doen, zoals ze al veel toegevingen hebben gedaan bij de laatste onderhandelingen. Het lijkt soms een tweede CD&V, maar dat hebben wij niet nodig, toch?

Een zuivere partij die de stem van het volk vertolkt: klare wijn schenken, niet toegeven aan borrelnootjes. Het is de verdomde plicht het mandaat dat je van je kiezer hebt gekregen, trouw te zijn. “Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat na te komen”, zo klinkt de eed van een gemeenteraadslid, alvorens zijn mandaat aan te vatten. Ook in Laakdal zal de ploeg van het Vlaams Belang verder stappen op de ingeslagen weg: rechttoe, rechtaan.

Voorstelling van de kandidaten:

Ludo Callens, lijsttrekker

Ludo is 59 jaar en woont in de Molenstraat te Eindhout. Hij was reeds elders actief in het Vlaams Belang en Vlott, de formatie van Hugo Coveliers. Hij is ambtenaar bij het Agentschap Binnenlands Bestuur, maar in een andere provincie. In de hoedanigheid is hij zeer vertrouwd met gemeentelijke administratie en de controle erop. Met Ludo krijgt het Vlaams Belang een gemeenteraadslid dat in de kortste keren de belangrijke dossiers door en door zal kennen. De kwaliteit van de Laakdalse gemeenteraad moet hierbij verbeteren.

Frank DesmetFrank is een 52-jarige bedrijfsleider van een helikopterbedrijf in Maastricht. Hij woont op Steenbergen in Groot-Vorst. Zijn partner Annicq is de secretaresse van niemand minder dan Filip Dewinter in het Vlaams Parlement. Reeds tien jaar is de hoogste partijpolitiek van het land het gespreksonderwerp in zijn huiselijke kring. Frank werd aangesteld tot voorlopige dienstdoende voorzitter die de lijst zal steunen.

Stefan Helse

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio