Veel water op de 'waai' bij de Waaiproeven !

Print

Veel water op de 'waai' bij de Waaiproeven !

Essen - Amusement, ontspanning en gezelligheid. Dat waren de troeven voor jong en oud op de 16de editie van de Waaifeesten.

Stukje geschiedenisDe Waaifeesten zijn ontstaan uit de Dolle Dagen van de Hoek. “De organisatie bestond toen uit medewerkers van radio Titanic en café Mathieu Nelen (waar nu café Hoek City is). Later heeft de KLJ deze organisatie overgenomen en de naam verandert naar Waaifeesten, wat Essens dialect is voor weifeesten”, legt medeorganisator Ludo Somers uit. “Het concept is al die jaren hetzelfde gebleven alleen de spelen met het zwembad zijn erbij gekomen.”

WaaifeestenNaast de quiz op vrijdag en de optredens van de Vlaamse Showbizz op zaterdag vinden er op zondag de alom bekende Waaiproeven plaats. “Je kan het vergelijken met Spel zonder grenzen”, legt Ludo Somers uit.
“Dit jaar hebben er negen ploegen ingeschreven: KVLV, Jeepilers, Carnaval, Tjakketakkers, Femme Fatale, Piet Pop, KLJ meisjes, KLJ jongens en Team Tobback. Iedereen mag meedoen maar de groep moet wel minimum uit vijf personen bestaan.”

Bij de inschrijving kregen de deelnemers verschillende opdrachten: het oplossen van een aantal puzzelvragen, het Spel zonder grenzen en tot slot de playbackshow. “Bij deze proeven draait het zeker niet alleen om kracht maar ook om snelheid en durf, maar de winnaars van de proeven kunnen wel een reisje winnen,” zegt Somers.

Extra Rode KruisDoor het warme weer was het Rode Kruis met extra ploegen aanwezig. “Normaal staan er hier twee teams, vandaag zijn het er vier. Mochten de Waaiproeven vanwege het warme weer te gevaarlijk zijn geweest dan waren ze zeker niet doorgegaan. Tussen de spelen door hebben we bewust pauzes ingelast zodat de bezoekers zelf verkoeling konden vinden door het water in te duiken. En dat lieten ze zich geen twee keer zeggen.”

De avond werd afgesloten met een knallende fuif in de grote feesttentmet DJ Jan Deckers.
MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio