Nog geen code rood voor bosbranden in Antwerpen

Nog geen code rood voor bosbranden in Antwerpen

Nog geen code rood voor bosbranden in Antwerpen

Print
Antwerpen werd de voorbije dagen versmacht door de verzengende hitte. Toch houdt het Agentschap voor Natuur en Bos voorlopig geen rekening met een eventuele ‘code rood’ voor bosbranden. Vamiddag werd de situatie nog eens geëvalueerd. In onze provincie blijft de 'code oranje' van kracht.

In de Nederlandse provincie Noord-Brabant is sinds het voorbije weekend ‘code rood’ van kracht. Ook in de Belgische risicoprovincies Limburg en Antwerpen is de alertheid aangescherpt, maar paniek is er nog niet.

“We volgen alles nauwgezet op, maar op dit moment is er nog geen sprake van acuut gevaar”, vertelt Dirk Bogaert, woordvoerder van het Agentschap.

“Vandaag valt Limburg nog onder ‘code geel’, terwijl de Antwerpse heide op dit moment te maken heeft met ‘code oranje’. Dat betekent dat er een verhoogde alertheid is van brandweer en boswachters. We vragen ook aan de burgers om de nodige oplettendheid aan de dag te leggen."

Volgens het Agentschap zijn we nog een stuk verwijderd van ‘code rood’. Omdat er vanaf morgen kans is op buien, verwacht het Agentschap dat het ook niet zover zal komen.

NRo/FiVr
Archieffoto TVG

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio