Manchester City deed 'per ongeluk' bod op Messi

Manchester City deed 'per ongeluk' bod op Messi

Manchester City deed 'per ongeluk' bod op Messi

Print
Manchester City is één van de rijkste clubs ter wereld. De Engelse landskampioen gaf de voorbije jaren ettelijke miljoenen uit om nieuwe spelers aan te trekken. In 2009 probeerden de Citizens ook Lionel Messi los te weken bij Barcelona. City bracht een bod van 38 miljoen euro uit op de Argentijn. Per ongeluk, zo blijkt nu.

Het verhaal over de transfer wordt onthuld in 'The Manchester City Years'. Het nieuwe boek van Gary James. Voormalig directeur Garry Cook doet daarin het verhaal over de opmerkelijke gebeurtenis. City dacht als aanvallende versterking in eerste instantie aan Fernando Torres en Dimitar Berbatov, maar die beoogde transfer mislukten.

"Get Messi"

Een City-bestuurslid zei daarop: "It's al getting messy". Hij vreesde ervoor dat de transferperiode een maat voor niets zou worden. Sheikh Mansour, City's geldschieter, begreep het telefoontje echter volledig verkeerd en verstond "get Messi". Waarop hij besloot een bod van 38 miljoen euro neer te leggen bij de Catalanen, die niet twijfelden om het bod resoluut naar de prullenmand te verwijzen.

Foto Reuters

MEER SPORTNIEUWS