Beroering om parkeerbeleid aan zorgcentra

Print
Zele - Gebrek aan parkeerplaats doet de gemoederen in en rond het OCMW De Bron hoog oplopen. "De parking van De Bron is niet voor iedereen toegankelijk", klinkt het.
Parkeren is al jaren een pijnpunt in de Koevliet. In die straat liggen zowel privézorgcentrum De Vliet, dagziekenhuis Sint-Blasius, basisschool De Kouter, een hotelschool, een kerk en OCMW De Bron. In de zomer valt het autoverkeer nog een beetje mee, maar eens het schooljaar hervat, is er op het Julie Billiartplein geen plaats voor alle wagens.

Eind augustus wordt de Koevliet een blauwe zone. "Heel wat bezoekers van het ziekenhuis vinden moeilijk parkeerplaats", licht schepen van Mobiliteit Dirk De Mey (Open Vld) de beslissing toe. "Door de autobestuurder te verplichten zijn parkeerschijf te leggen, creëren we een zone met gratis kortparkeren, waardoor ruimte vrijkomt."

Wie geen plaats vindt, kan voor 1 euro gebruik maken van de parking van het OCMW. "Iedereen kan hier parkeren", zegt OCMW-voorzitter Freddy Massart (Lijst Massart). "Al onze personeelsleden hebben een badge voor de parking, maar wij promoten het gebruik van de fiets door een fietsvergoeding te geven." Het chronisch ziekenhuis valt onder de vleugels van De Bron, maar wordt gerund door personeel van Sint-Blasius. "Wij hebben dertig parkingbadges aan Sint-Blasius gegeven", weet Massart. "Hoe zij die verdelen, daar heb ik geen zicht op."

Bij Sint-Blasius was niemand bereid commentaar te geven.

JoP

Lees ook: AZ Sint-Blasius evalueert parkeerbeleid in najaar
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio