Bezoekers rommelmarkt trotseren hitte in Lillo

Bezoekers rommelmarkt trotseren hitte in Lillo

Bezoekers rommelmarkt trotseren hitte in Lillo

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Duizenden schattenjagers overspoelden afgelopen zondag Lillo. Het pittoreske Scheldedorpje verandert dan ook traditiegetrouw de eerste zondag na Moederdag in de grootste rommelmarkt van de regio.

"Ook nu was de vraag naar een standplaats weer veel groter dan het aanbod", vertelt organisator André Van Agtmael van de Sjachermarkt. "Zelfs met deze hitte zijn we volzet met 175 standhouders en moesten we zo'n vijftigtal aanvragen weigeren. Standhouders betalen bij ons 18 euro om deel te nemen. Dat is iets meer dan gemiddeld, maar de mensen blijven toch komen, zelf vanuit Ieper en Turnhout. Het is een kwestie van een goede balans vinden tussen vraag en aanbod. Zelfs van over de landsgrenzen komen ze naar hier om interessante tweedehands spullen te kopen."

 

De Sjachermarkt bestaat al 36 jaar en wordt nu voor de 22ste keer georganiseerd door André Van Agtmael en zijn twee broers. De opbrengst van zo'n 2500 euro per jaar gaat naar goede doelen als vzw De Vluchtheuvel, maar ook Moeders voor Moeders en Dikke Zielen. Hoe lang de familie de organisatie nog zal voortzetten, weet Van Agtmael niet. "We doen dit zolang het kan, maar geen enkele van onze kinderen is geïnteresseerd om de organisatie van deze populaire openluchtmanifestatie later door te trekken. Overnemers genoeg, we zullen zien hoe dat verder gaat en we hopen dat de goede doelen gesteund blijven."

 

Druk is het niet, op deze 36ste editie van de jaarlijkse rommelmarkt in Lillo. Dat het een van de heetste weekends in het decennium is, draagt daar vast aan bij. Jaarlijks worden tijdens de Sjachermarkt toch zo'n 9000 bezoekers verwacht, maar in de koelte van de vroege ochtend is het nog vrij rustig. Enkele honderden mensen zijn er als eersten bij om de beste koopjes te kunnen doen.

 

Joeri Claes en Annelies Van Der Krieken uit Schoten (zie foto) genieten van hun bezoek aan de rommelmarkt. “We komen hier al een paar jaar en vinden het heel erg leuk. We zijn niet op zoek naar iets specifieks en laten ons graag verrassen door wat hier verkocht wordt. Onze vondsten tot nu toe zijn een paar langspeelplaten en een Rubiks Cube voor elks twee euro en een paar kinderboeken van Geronimo Stilton voor drie euro per stuk. We hebben thuis nog een platendraaier en maar twee platen. Het leek ons dus leuk om goedkoop nog wat extra platen op de kop te tikken, en dat doe je natuurlijk het best op de rommelmarkt!”

   

Ellen De Proost, foto Patrick de Roo

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio