Nederlandse verdediger Büttner trekt naar Manchester United

Nederlandse verdediger Büttner trekt naar Manchester United

Nederlandse verdediger Büttner trekt naar Manchester United

Print
De 23-jarige Nederlandse verdediger Alexander Büttner staat op het punt van Vitesse Arnhem naar het Engelse Manchester United te verkassen. Als hij maandag door de medische keuring komt, ligt er een contract voor vijf seizoenen voor hem klaar.

Büttner, die tot de voorselectie van Oranje voor het EK behoorde, maakte het nieuws zondag zelf bekend. "Dit is echt een droom die uitkomt", verklaarde hij. "Het is heel snel gegaan allemaal en ik ben er natuurlijk bijzonder blij mee."

Büttner is een jeugdspeler van Vitesse. In 2008 kwam hij er in het eerste elftal. Eerder deze zomer zag de linksachter een transfer naar Southampton afketsen vanwege een financieel geschil. De afgelopen weken was hij niet meer welkom op de trainingen van de hoofdmacht, omdat hij te veel met een vertrek bezig zou zijn. De verdediger spande een arbitragezaak aan tegen Vitesse waarin hij ontbinding van zijn contract eiste, maar verloor die zaak.

Na Robin van Persie is Büttner de tweede Nederlandse aanwinst van United. De club van manager Alex Ferguson betaalde afgelopen week bijna 30 miljoen euro om spits Robin Van Persie over te nemen van Arsenal. Büttner moet bij de 'Mancunians' de strijd aan met onder andere Patrice Evra, doorgaans de vaste linksback van Ferguson.

Belga
Foto Photo News

Meer sportnieuws