Topweekend voor recreatiedomeinen

Print

Topweekend voor recreatiedomeinen

Bij temperaturen tot 38 graden Celsius biedt alleen de omgeving van water nog enige verkoeling. Was zaterdag voor de Kempense recreatieplassen al een stevige topdag, dan deden ze er zondag nog een schep boven op. Zowel De Lilse Bergen in Gierle (Lille), Zilvermeer in Mol, Netepark in Herentals als De Mosten in Meer (Hoogstraten) werden overstelpt door duizenden bezoekers.

"Met 6.500 dagbezoekers haalden we zaterdag al de top tien van drukste dagen sinds de start van de registraties in 2005", zegt Dirk Geuens van provinciaal domein Zilvermeer. "Maar vandaag (zondag, red.) hebben we gewoon een nieuw record gevestigd. Rond 16u zaten we al over de 9.100 mensen die via het strand binnenkwamen. Tel daarbij nog de 6.000 mensen van de camping en dan zitten we met 15.000 op het strand. Iets na 10u vanmorgen stond parking 1 al compleet vol. Op de camping hebben we dit weekend zelfs volk moeten weigeren."

Ook De Lilse Bergen beleefde zondag een topper met meer dan 9500 bezoekers om 16.30u. "Dit is onze vijfde drukste dag ooit", zegt directeur Fons Van Bael. "Zaterdag waren er 6.400 bezoekers, iets meer dan op 15 augustus. De rest van de week was het normaal druk met 1.000 tot .3000 man. De meeste mensen hebben hun vakantie al achter de rug."

Rond de zwemvijver in De Mosten lag het volgens de woordvoerder ook goed vol. "Veel volk, met 3.530 man op zaterdag en zondag om 16.30u ook al meer dan 4.000 bezoekers. Maar dit hadden we ook nodig."

HANS OTTEN

Foto Hilde van Geirt

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio