Kim De Gelder aangevallen in gevangenis

Kim De Gelder aangevallen in gevangenis

Kim De Gelder aangevallen in gevangenis

Print
Kim De Gelder (23) is door een medegedetineerde aangevallen in de gevangenis van Oudenaarde. Hij was op weg naar de bezoekruimte voor een ontmoeting met zijn ouders. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. De dader is Ringo D. (39), een beruchte geweldenaar uit Roeselare.

Voor de aanwezige cipiers konden ingrijpen, had De Gelder al enkele klappen in het aangezicht gekregen. "Je moet met je poten van kinderen blijven", schreeuwde D., terwijl de cipiers de grootste moeite hadden om hem bij De Gelder weg te trekken.

Het is niet duidelijk of de ouders van De Gelder, die hun zoon verschillende keren per week komen opzoeken in afwachting van zijn assisenproces, getuige waren van de aanval.

De Gelder zit al geruime tijd in de gevangenis van Oudenaarde, nadat hij eerst lang geïsoleerd zat in de afdeling Hoge Veiligheid in Brugge. Ook nu nog komt hij weinig in contact met andere gedetineerden, uit vrees voor incidenten. Maar tijdens de verplaatsingen naar de bezoekruimte kan het gebeuren dat andere gevangenen zijn pad kruisen.

Foto Photo News

Nu in het nieuws