Actievoerders bezetten jaagpad voor bus

Actievoerders bezetten jaagpad voor bus

Actievoerders bezetten jaagpad voor bus

Print
Mechelen - Bewoners uit de buurt van het Lakenmakersplein in Mechelen hebben zondag korte tijd het jaagpad naar De Nekker bezet. Ze protesteren tegen de pendelbus die er sinds kort rijdt.
Afgelopen woensdag reed de pendelbus van het centraal station naar de gratis randparking aan De Nekker voor het eerst. Ze volgt ook het jaagpad in Nekkerspoel-Borcht, dat jarenlang het exclusieve terrein was van fietsers, wandelaars en joggers. "Dat jaagpad is het enige rustige plekje in onze buurt. Door de pendelbussen die er om de tien minuten passeren, is het er gevaarlijk geworden", zegt Marc Coosemans.

De buurt begrijpt niet waarom de bus niet via de N15 kan. Kathleen De Haes, de initiatiefnemer van de actie, is ook met een petitie gestart. "Ik ben nog maar net bezig, en ik heb al 150 handtekeningen verzameld. Ik stuur ook dagelijks een e-mail naar het stadsbestuur. Zolang er geen antwoord komt, blijf ik daarmee doorgaan. Dat is ook het geval met de acties."

Schepen van Mobiliteit Karel Geys gaf eerder al aan dat het jaagpad wordt aangepast met een aparte strook voor voetgangers en fietsers. De bewoners nemen geen vrede met die belofte.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio