1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Beerschot blijft steken op 1 op 12

Beerschot staat met een 1 op 12 helemaal onderaan het klassement na de vierde speeldag in de Pro League. De Antwerpenaars gingen op bezoek bij Club Brugge, de ex-club van trainer Adrie Koster, onderuit met 3-1.

drombouts

Bacca bracht Brugge op voorsprong, maar na de gelijkmaker van Wuytens waren het Blondel en Meunier die de winnende treffers voor de thuisploeg maakten.

Club Brugge staat nu aan de leiding samen met Anderlecht en Zulte Waregem die zaterdag ook wisten te winnen.

Applaus

Adrie Koster en Stijn Stijnen kregen bij hun terugkeer naar het Jan Breydelstadion applaus van de Brugse spionkop, maar konden daar niet lang van genieten. Want met Carlos Bacca als locomotief startte Club sterk. Nu Tchité sukkelt met de adductoren en Akpala zo goed als getransfereerd is, ruikt de Colombiaan zijn kans.

Na 120 seconden bediende hij met een subliem hakje Lior Refaelov. De Israëliër deed enkel het zijnet trillen. Terwijl Beerschot moeite had om onder de druk uit te komen toonde Club zijn aanvalsdrift. Op het kwartier schoot Bacca op de paal waarna Meunier een niet te missen rebound naast plaatste. Drie minuten later toonde Bacca waarom Club hem met de jaarwisseling naar Brugge haalde. Technisch beheerst dropte de Colombiaan een liftballetje over Mikulic en Stijnen in de verste hoek: 1-0.

Op het halfuur liet de thuisploeg echter het tempo zakken terwijl het de slordigheden bij het uitvoetballen opstapelde. Coulibaly kopte op dak van het doel en na een slechte terugspeelbal van Figueras moest Jorgacevic uit zijn goal om Losada af te stoppen. Op slag van rust liet Club de 2-0 liggen. Bacca legde de bal panklaar voor Zimling. De Deen schoof de bal, die hij maar tussen de palen te plaatsen had, naast.

Tweede helft

In de tweede helft greep Beerschot de thuisploeg onmiddellijk bij de keel. Wuytens mocht met links zomaar uithalen en tekende met een schitterende kanonskogel voor de 1-1. Zestig seconden later moest Jorgacevic ten koste van een hoofdwonde in de voeten van een doorgebroken Coulibaly en haalde Figueras een geplaatste bal van Galesic van de lijn. Terwijl Beerschot bloed rook, kon Club de bal niet in de ploeg houden. Halfweg de tweede helft moest Figueras een tweede keer op de lijn redding brengen na een schot van Coulibaly. De Club-aanhang reageerde met: "wij willen voetbal zien."Adrie Koster zal het graag gehoord hebben, maar de Nederlander kreeg geen loon naar werk.

Club maakte in de slotfase dan toch een vuist. Odjidja zette zich door op links om vervolgens breed te leggen. Blondel trapte aan de tweede paal hard en laag binnen. In de toegevoegde tijd schoof Meunier een derde doelpunt onder Stijnen door.

Dirk MEULDERS

CLUB BRUGGE: Jorgacevic, Hoefkens, Donk, Figueras, Hogli, Zimling, Blondel, Odjidja, Meunier, Bacca, Refaelov. BEERSCHOT: Stijnen, Oztürk, Brillant, Mikulic, Nyoni, Wuytens, De Decker, Ojo, Losada, Coulibaly, Galesic. Vervangingen: 46' Zimling door Jorgensen, 81'Galesic door Munuga, 81' Coulibaly door Francois. Doelpunten: 18' Bacca 1-0, 48' Wuytens 1-1, 76' Blondel 2-1, 93' Meunier 3-1. Gele kaarten: / Scheidsrechter: Claude Bourdouxhe. Toeschouwers: 26.000.

Foto's Photo News

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners