Jazz Middelheim van start onder loden zon

In het Wilrijkse Park Den Brandt is donderdag de 31ste editie van Jazz Middelheim van start gegaan. Hoewel afsluiter Ornette Coleman op het laatste nippertje verstek moest laten gaan, daagde toch heel wat volk op.

jatimmermans

In totaal mikt de organisatie over de vier dagen heen op 20.000 bezoekers. Het festival neemt gezien de weersvoorspellingen extra maatregelen om voor verkoeling te zorgen.

Op het terrein rond kasteel Den Brandt staan extra tenten om het publiek tegen de brandende zon te beschermen. Vanaf vrijdag worden ook sproeiers voorzien waar wie het even te warm krijgt, zich met water kan besprenkelen. Er zal ook gratis kraantjeswater worden bedeeld om appelflauwtes te voorkomen.

Jazz Middelheim leek donderdag met een valse noot te moeten starten door het wegvallen van Coleman met een voedselvergiftiging. De inderhaast overgevlogen saxofonist John Zorn, een festivalfavoriet, zorgde als headliner ad interim echter voor een aardig gevulde tent.

Kris Defoort

Eerder op de dag kon het publiek genieten van een zeldzaam concert van pianist en componist Kris Defoort en een samenwerking tussen gitaarvirtuozen Larry Coryell en Philip Catherine.

De komende dagen staan nog onder meer festivalpeter Toots Thielemans, de populaire Italiaanse zanger-pianist Paolo Conte en de Zuid-Afrikaanse pianist Abdullah Ibrahim op het programma.

Jazz Middelheim beperkt zich dit jaar niet tot Park Den Brandt. Na afloop van de optredens zijn er nog jamsessies in het Grand Café van deSingel en wie een festivalticket heeft, kan daarmee op de festivaldagen een verrassingspakket afhalen in het Middelheimmuseum.

Foto: Philip Catherine

Foto Patrick de Roo

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio