Café Corsari is nieuwe dagelijkse show op Eén

Print
De nieuwe dagelijkse show op Eén - de officieuze vervanger van De Laatste Show - heet "Café Corsari", naar de vorig jaar overleden entertainer. Het programma start om 21.30 uur, wanneer op Vier "De Slimste Mens Ter Wereld" is afgelopen.

Freek Braeckman en Tomas De Soete presenteren vanaf 15 oktober vier avonden per week live vanuit het Zuiderpershuis in Antwerpen. "Café Corsari wordt een plek waar mensen elkaar ontmoeten en hun ervaringen van de voorbije dag delen, maar waar ze ook vooruitblikken naar morgen", meldt de VRT.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari, de zanger-presentator-entertainer die in september vorig jaar overleed. "Een kleine hommage aan een van de grote figuren van de openbare omroep", stelt presentator Tomas De Soete. "Maar wel subtiel, het is niet de bedoeling om elke dag expliciet aan de man te refereren. Wel aan zijn talent om pure en sterke televisie te maken."

Het uitzenduur van de nieuwe show toont dat de VRT concurrent Vier goed in de gaten houdt. Op 17 september ondergaat die zender zijn gedaanteverwisseling, met een nieuwe 'horizontale' programmatie. Volgens het voorlopige schema zendt Vier van maandag tot donderdag "De Slimste Mens" uit, een programma dat jarenlang op Eén te zien was en dat wellicht veel VRT-kijkers naar de concurrent zal lokken. Café Corsari gaat pas van start na afloop van de populaire quiz, wanneer op Vier afwisselend "Man Bijt Hond", "Vermist", "De Bende Haemers" en een show rond Sven De Leijer wordt uitgezonden.

Café Corsari is een programma van productiehuis Eyeworks, in samenwerking met VRT Productie.

Bekijk hier de beelden via Youtube:

Foto GP

Nu in het nieuws