1 / 3

Tientallen mensen belanden in de Maas na instorting ponton

Bij de instorting van de ponton op de regatta in Dinant is zowat de helft van de mensen die erop stonden, in het water beland. Niemand raakte zwaargewond, zei burgemeester Richard Fournaux woensdag op een persbriefing. Wel kreeg een brandweerman een hartstoornis tijdens de hulpoperatie. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

fvranckx

De burgemeester stond op de oever van de Maas toen de ponton het begaf. Hij zette meteen het gemeentelijke noodplan in werking. De brandweer en ziekenwagens snelden ter plaatse, toeschouwers sprongen in het water om hulp te bieden en ook duikers grepen in.

Op de medische noodpost meldden zich 33 mensen aan. De helft had lichte kneuzingen, de overigen waren in shock. Een zwangere vrouw werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht voor een controle.

De festiviteiten werden ondanks het incident voortgezet. 's Avonds zouden de prijzen van de regatta uitgereikt worden, waarna het evenement met een bal wordt afgerond. Er zal een onderzoek gevoerd worden naar de oorzaak van de instorting.

Belga

MEER OVER Dinant