1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vliegende start voor Badboot

De Badboot in het Kattendijkdok werd vandaag, dinsdag, officieel ingehuldigd. Zowel burgemeester Patrick Janssens (sp.a) als schepen voor Stadsontwikkeling en Sport Ludo Van Camepenhout (N-VA) waren vol lof over de manier waarop privé en overheid hebben samengewerkt om dit project in een half jaar tijd op poten te zetten.

drombouts

Deze morgen waren er al 600 reservaties binnengelopen via de websites van de Badboot en Gazet van Antwerpen. "Het gaat ontzettend hard nu", zegt co-eigenaar Philippe De Prest van V-Zit. "Dat is hoopvol. Het waren zware financiële inspanningen, die voor 80% gedragen worden door privékapitaal."

Het zwembad werd ingezwommen door een 70-tal kinderen van Kindervreugd en van speelpleinen Koraal. Een daarvan mocht - met Janssens' burgemeesterslint om - de Badboot dopen met een champagnefles. Toen die na vier gooibeurten nog niet stuk wilde, sloeg Patrick Janssens er dan de kurk maar af en werden boot en enkele omstaanders gedoopt.

Een zwembeurt kost 4 euro. Reserveren is aangeraden en kan via www.gva.be/badboot. Op www.badboot.be vindt u alle verdere informatie.

WD

Foto's Bert Hulselmans

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER badboot