1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Klaar voor duik in de dokken (video)

De langverwachte Badboot is vandaag/dinsdag officieel ingehuldigd en ingezwommen door honderd Antwerpse schoolkinderen. Vanaf 13 uur kon het grote publiek een kijkje nemen, vanaf woensdag kan er volop worden gezwommen. Antwerpen is een icoon rijker, het Eilandje heeft er na het MAS een publiekstrekker bij.

drombouts

Het ultieme Badboot-avontuur begon op 1 februari van dit jaar in de dokken van Maasbracht, in Nederlands Limburg. V-Zit, het bedrijf van creatieve duizendpoot Philip De Prest, had de jury kunnen charmeren met zijn concept, uitgetekend door het Antwerpse architectenbureau Sculp(IT) van de jonge ontwerpers Pieter Peerlings en Silvia Mertens. Het bouwen van de boot werd uitbesteed aan het Nederlandse HSS.

In juni werden de twee delen van de boot, het zwembadgedeelte (inhoud 400.000 liter) en het lounge- en evenementengedeelte, aan elkaar gelast. Twee gevaartes van elk 60 meter, goed voor 450 ton staal en 1200 m² oppervlakte.

Rietveld

In de buik van de boot wordt een ingenieus filtersysteem geïnstalleerd. Via een rietveld wordt het 'grijze water', afkomstig van de douches en de horecagedeeltes, gefilterd. Bezoekers van de boot kunnen het sfeervol verlichte rietveld van in het restaurant bekijken.

Na het leggen van de vloeren en het afwerken van het interieur werd de Badboot via het Albertkanaal naar het Kattendijkdok geduwd. Daar was enkele weken voordien al de Antoon van Dyck aangekomen. Deze voormalige veerpont doet dienst als ponton tussen de Badboot en de Oostkaai van het Kattendijkdok.

Reserveren

De Badboot in het Kattendijkdok biedt plaats aan 600 mensen. Daarvan mogen er 149 tegelijkertijd in de zwembaden. Zeker in de beginperiode en tijdens de vakantieperiodes is reserveren geen overbodige luxe. Dat kan via www.badboot.be

Er is een zwembad van 30 meter op 9,5 meter, over de totale lengte 1,35 meter diep. Het kinderbad is 10 meter op 9,5 meter en 40 centimeter diep.

Een ticket kost 4 euro. Daarvoor kunt u 90 minuten in het water blijven. Het zwemmen verloopt via een rotatiesysteem. Uiteraard zijn er ook kleedhokjes, lockers en douches.

Van 15 november tot 15 maart wordt het grote zwembad omgebouwd tot schaatspiste.

Bekijk hier een filmpje van de verhuis van de Badboot van Nederland naar Antwerpen:

Badboot verhuist from Benno Van den Bogaert on Vimeo.

WIM DAENINCK

Foto's Luo Mariën

Video Benno Van den Bogaert & Guy Mellis

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER badboot