Wouwendonksbeek komt bovengronds

Print
Duffel - Aannemer Janssens uit Wilrijk begint op donderdag 16 augustus aan de voorbereidende werken om het perceel aan de hoek van de Rooienberg-Spoorweglaan klaar te maken voor de bouw van de nieuwe gemeentelijke sporthal.
"De Wouwendonksebeek, die nu diagonaal ondergronds het terrein doorkruist moeten we van de provincie in een open bedding heraanleggen langsheen het voetpad van de Spoorweglaan en een stuk in de Rooienberg. De nieuwe beek zal van draadafsluiting tot draadafsluiting 5,80 meter breed zijn", zegt schepen van Sport Patrik Van Herck (CD&V).

De voorbereidende werkzaamheden omvatten het rooien van beplantingen, opbreken van buizen, uitgraven van de gracht, aanleggen van rioleringssleuven, bouwen van inspectieputten, plaatsen van leuningen en draadafsluitingen over een afstand van zo'n 120 meter. Ook het kleedkamergebouwtje dat de Duffelse Atletiekclub gebruikte, wordt gesloopt.

"De uitvoeringstermijn is vastgesteld op vijftien werkdagen. De atletiekclub vindt tijdelijk onderdak in de voetbalkleedkamers. Het basketterrein, de speeltoestellen van De Goalgetter en de skate-infrastructuur blijven voorlopig toegankelijk", vervolgt de schepen.

Tijdens deze werkzaamheden geldt tweerichtingsverkeer in de Rooienberg, tussen de uitgang van de parking van het sportcentrum en de Spoorweglaan.
Het parkeren op de rijweg is er tijdelijk. De voorbereidende werken kosten 70.354 euro.

Chris VAN ROMPAEY

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio