Tram 15 bereikt Boechout

Na ruim drie jaar intensief werken is de tramverlenging Mortsel-Boechout een feit. Dankzij het doortrekken van tram 15 vanuit Mortsel, vanaf het Gemeenteplein over de Statielei, de Liersesteenweg en de Provinciesteenweg tot aan Capenberg in Boechout, kunnen reizigers rechtstreeks met tram 15 vanuit Boechout naar Antwerpen linkeroever.

Patrick Vandyck

“Ik ben heel tevreden”, vertelt Boechouts burgemeester Koen T’Sijen. “Met het doortrekken van tram 15 zullen we beslist een heleboel auto’s van de baan halen. Net daarom hebben we zo geijverd voor een grote park & ride zone aan Capenberg. Alle bussen richting Lier, Vremde, Boechout en Borsbeek houden er halt. Capenberg wordt op die manier een echt knooppunt."

Niet enkel de burgemeester is enthousiast. Ook de trambestuurders die voor de eerste maal het traject inrijden zijn lovend. “Het is een prachtig traject”, weet Luc De Smedt (49) uit Deurne. Luc werkt sinds 2001 voor de Lijn. “Ik ben vandaag jarig maar verkoos deze dag met de tram boven een dagje verlof.”

Het feit dat de tram over het ganse traject in een eigen bedding rijdt, maakt het enthousiasme bij de trambestuurders groot. “Als bestuurder heb je tijdens de rit een ruim zicht”, aldus De Smedt, die wel vermoedt dat het bij het begin van het nieuwe schooljaar extra uitkijken wordt. “De voetgangers en fietsers zijn het nog niet gewoon dat hier een tram rijdt. Opletten wordt de boodschap.”

Tram 15 rijdt om de 8 minuten in de spits en om de 10 minuten in de daluren. Vanaf Mortsel zijn volgende haltes voorzien. Station Oude-God, Kerkstraat, Kaphaan, Hof Savelkoul en eindstation P+R (park & ride) Capenberg.

Patrick Vandyck

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio