75 jaar viering H. Hartkerk met 1000 rode hartjes

75 jaar viering H. Hartkerk met 1000 rode hartjes

75 jaar viering H. Hartkerk met 1000 rode hartjes

Print
Boom - Een feestelijke eucharistieviering op zondag 16 september om 10.30u, ter ere van 75 jaar H. Hartkerk heeft als thema '75 jaar een hartelijke thuis'.
Na de mis en voor de receptie dwarrelen 1000 hartjes van de kerktoren. Begin juni is al een 'Open kerkendag' georganiseerd. "Wat het gebouw betreft wordt nu de laatste hand gelegd aan ingrijpende werken. Zo is de afgelopen maanden de volledige elektrische installatie van de kerk heraangelegd, met inbegrip van verlichtingsinstallatie, geluidsinstallatie, branddetectie en noodverlichting. Ook de toren kreeg een verlichtingsinstallatie. Het geheel zal met de feestelijke misviering op zondag 16 september officieel in gebruik worden genomen", zegt Michel Van Reeth.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de H. Hartkerk wordt een hartjesworp georganiseerd. De hartjesworp is geïnspireerd op de Brooikensworp (stoet) in Reet die voortkomt uit een oud gebruik in vele kerken: bij bepaalde jaarmissen van overledenen werd er na de mis brood uitgedeeld aan de armen. Als er geen of weinig wind is worden de 1000 hartjes in de vorm van confetti vanuit de toren of van op de luifel gegooid.
Bij regen of veel wind zullen de hartjes binnen in de kerk worden gegooid van op het hoogzaal. Onder deze 1000 hartjes zijn er twee gouden hartjes die kunnen ingeruild worden tegen een typisch kerkelijke beloning.

Als u deelneemt aan de receptie, moet u dit melden voor 1 september. Via Ingrid Van Oosten 03-888.17.75 of heilighartkerk75@hotmail.com of met een briefje in de brievenbus van de pastorie, Wilgenstraat 9.

Jan BOEY

Foto Dirk Kerstens

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio