Twee doden na slalom over gesloten overweg in Izegem

Twee doden na slalom over gesloten overweg in Izegem

Twee doden na slalom over gesloten overweg in Izegem

Print
Aan de overweg in de Izegemse Mandelstraat is een auto zondagavond onder een trein beland. De bestuurder overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De passagier stierf in het ziekenhuis. Dat bevestigt het parket van Kortrijk maandag.

Het ongeval gebeurde omstreeks 20.20 uur toen de overweg dichtging voor een trein, die richting Roeselare reed. Eén voertuig manoeuvreerde zich tussen de slagbomen. Net op dat moment kwam de trein aangereden. De Volkswagen werd gegrepen in de flank en kwam pas enkele honderden meters verder tot stilstand.

Identiteit onbekend

De 21-jarige bestuurder uit Roeselare overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Zij dienden de passagier, van wie de identiteit nog niet bekend is, de eerste zorgen toe. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. "Daar overleed die persoon bij aankomst", vertelt de parketwoordvoerder in Kortrijk.

Op de trein raakte niemand gewond. Zowat twintig passagiers werden door de brandweer uit de trein geholpen en met een bus naar de stations van Izegem en Roeselare gebracht. Door het ongeval was er een tijd geen treinverkeer tussen Izegem en Roeselare.


Belga

Foto: PN

MEEST RECENT