Veel belangstelling voor nieuwe service-flats in de Molenstraat

“Waar sta ik op de wachtlijst ?” was zaterdag ongetwijfeld de meest gestelde vraag. Alhoewel de nieuwe serviceflats van het OCMW in de Molenstraat pas tegen het einde van het jaar worden opgeleverd, konden geïnteresseerden zaterdag al een model-flat komen bezichtigen.

Rubberecht Sebastiaan

Heel wat kandidaat-bewoners zakten met hun familie af naar de Molenstraat. De belangstelling was zo groot dat de mensen in groepjes moesten worden verdeeld om de flat te bezoeken. Maatschappelijk assistente Renate Kenis (links) verzorgde de rondleiding.

“Op de wachtlijst staan momenteel 150 mensen”, vertelt OCMW-voorzitter Lieve Struyf (CD&V) (derde van rechts). “Jammer genoeg zijn er slechts 22 nieuwe flatjes en zullen we dus slechts 22 gelukkigen kunnen tevreden stellen.”

De toewijzing gebeurt via een aantal objectieve criteria. “De wachtlijst zal chronologisch worden gevolgd”, legt Struyf uit. “De minimumleeftijd is zeventig jaar en mensen uit Schilde en 's-Gravenwezel krijgen uiteraard voorrang.”

Struyf verwacht dat het OCMW half november kan beginnen met de definitieve toewijzing van de flats en dat in het beste geval de eerste bewoners op 1 januari 2013 hun nieuwe flat kunnen betrekken. De prijs die deze senioren zullen betalen bedraagt 26 euro per dag.

Mensen die zaterdag niet aanwezig konden zijn, maar ook graag een infobrochure willen hebben, kunnen tijdens de week elke voormiddag terecht in het Sociaal Huis aan de Turnhoutsebaan 67.

SeRu

Vastgoed

Jobs in de regio