Counterende Carolo’s verrassen Kortrijk

Counterende Carolo’s verrassen Kortrijk

Counterende Carolo’s verrassen Kortrijk

Print
KV Kortrijk verloor voor het eerst dit seizoen en Charleroi pakte zijn eerste punten. De Walen deden het met veel inzet en vooral op de counter toen de thuisploeg ging jagen op de volle buit.

Charleroi was duidelijk voor een punt naar het Guldensporenstadion gereisd en haalde met viriel spel en een stapel overtredingen de snelheid uit de wedstrijd. Kortrijk kwam niet in zijn gewone spel en knutselde voor de rust amper één doelkans in elkaar. Dejaegere stuurde Matton diep, die kwam oog in oog met Mandanda, verlegde de bal nog even naar zijn rechter en trapte dan naast. Hein Vanhaezebrouck zal inmiddels beseffen dat het niet meevalt om te scoren zonder voorspelers.

Charleroi deed er pas in de 52ste minuut iets aan: toen ging een harde vrijschop van Dzinic net naast de staander buiten. Even later moest Keet naar de benedenhoek om een scherpe bal van Ohayon te grijpen. Toch hielden de Zebra’s achterin constant een dubbele gordel met vijf verdedigers. Kortrijk bleek niet in beste doen om dat bolwerk te ontmantelen. Dejaegere haalde nog eens uit naar de hoek, maar Mandanda duwde de bal weg en Bojovic kopte een hoge bal achter zijn doelman net over de bovenlat.

Toen de druk verhoogde, kon Charleroi gaan counteren. Kage liep weg over rechts en Kumedor kopte simpel binnen. Even later had Kage bij een nieuwe tegenstoot zelfs kunnen verdubbelen maar mikte naast. Idem toen Keet een vlam van Milicevic afstopte en Martos tegen de paal hernam. Aan de overkant had Matton nog wel opnieuw een interessante doelkans maar schoot tegen de voet van de doelman aan. In blessuretijd redde Mandanda op de doellijn nog de ingekopte gelijkmaker van Pavlovic en zo bleef een onverwachte score op het bord.


(EDSO)
Meer voetbalnieuws