Schriekenaar haalt wereldtitel in Duitsland

Schriekenaar haalt wereldtitel in Duitsland

Schriekenaar haalt wereldtitel in Duitsland

Print
Heist-op-den-Berg - In het Duitse Essen vond het wereldkampioenschap indoorkarting plaats. De 26-jarige Robin Borremans bracht de wereldtitel mee naar Schriek (Heist-op-den-Berg).
Indoorkarting groeide de laatste jaren vooral in landen als België, Duitsland, Oostenrijk, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk uit tot een sport die veel aanhang kent. Aan het WK in Essen namen 140 toppiloten uit zeventien landen deel. Na zes dagen strijd mocht Robin Borremans de trofee en de titel van beste Karter meebrengen naar Schriek (Heist).

"Het WK bestaat al van in 2005 en ik nam eerder al deel aan de manches in Phoenix, Rio de Janeiro, Kortrijk en Eupen", vertelt de 26-jarige trots.

"Maar nu heb ik de titel eindelijk beet." Borremans heeft van kindsbeen af een passie voor sport en in het bijzonder voor alles wat met auto's en motoren te maken heeft. Met zijn diploma autotechnologie kwam hij als technisch tekenaar en informaticus bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt (Lier) terecht. "Ik heb veel sporten beoefend", vult Borremans aan. "Atletiek, voetbal en basketbal, maar omdat ik nogal blessuregevoelig was, moest ik er mee stoppen."

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio