Club blijft op Malinois steken op gelijkspel

Club blijft op Malinois steken op gelijkspel

Club blijft op Malinois steken op gelijkspel

Print
Club Brugge heeft niet langer het maximum van de punten in de Jupiler League. Tegen KV Mechelen slaagden ze er niet in hun Europese kater door te spoelen: met een 3-3 gelijkspel verdeelden beide ploegen de punten.

Tot driemaal toe kwam Brugge op voorsprong, maar evenveel keer zagen ze de Mechelaars terug langszij komen. De eerste goal viel vlak na het half uur: de Israëliër Lior Refaelov trapte de bal vlot in het Mechelse doel. Lang konden de Bruggelingen echter niet genieten van hun voorsprong, want enkele minuten later stond het al weer gelijk: Thomas Enevoldsen scoorde zijn eerste treffer in de Belgische hoogste klasse.

En voor de rust was het nog twee maal raak: Thomas Meunier schonk Brugge het voordeel, Wannes Van Tricht hing de bordjes terug gelijk.

Ook in tweede helft op en neer

Ook na de pauze bleef het hetzelfde liedje: Brugge kwam voor, Mechelen kwam terug. Op het uur mochten de Bruggelingen een penalty trappen, nadat Seth De Witte een bal van Refaelov met de hand tegenhield. Refaelov zette de strafschop zelf om. Maar een kwartier later stond het weer gelijk, na een doelpunt van Steven De Petter.

Zulte leider?

Club blijft met 7 punten voorlopig alleen leider, maar kan zondag worden voorbijgestoken door Zulte Waregem. KV Mechelen is derde met 5 punten. Later zaterdag ontvangt Kortrijk Charleroi, trekt Lierse naar Bergen en speelt Beerschot thuis tegen Zulte Waregem. Zondag staan nog drie matchen op het programma: AA Gent - OHL, Genk - Lokeren en Cercle Brugge - Anderlecht.

MEER VOETBALNIEUWS