Bart Van Opstal bereidt recordpoging voor

Bart Van Opstal bereidt recordpoging voor

Bart Van Opstal bereidt recordpoging voor

Print
Nijlen - Kesselaar Bart Van Opstal gaat over drie weken het wereldrecord café houden aanvallen. Dat betekent dat de uitbater van het themacafé van voetbalclub Lierse zijn café minstens 93 uur non-stop moet open houden.
Een wereldrecord vestigen. Daar droomt Bart Van Opstal uit Kessel (Nijlen) al 25 jaar van. "Een goede vriend van me, Jan Renders uit Olen, probeerde toen het wereldrecord frieten bakken op zijn naam te zetten. Ik was als vrijwilliger bij die recordpoging betrokken en dat maakte een enorme indruk op mij. Het idee om zelf een wereldrecord te verbeteren heeft me sindsdien nooit losgelaten", verklapt Bart Van Opstal.

"Toen ik in 2005 uitbater werd van het themacafé, hier in het Herman Vanderpoortenstadion, wist ik dat ik hier ooit een of ander wereldrecordpoging zou ondernemen. Later heb ik beslist dat ik het wereldrecord bartending (engels voor café houden, red.) zou gaan aanvallen. Op het moment dat ik ernstig overwoog om eraan te beginnen, stond dat wereldrecord op 74 uur. Ondertussen is er een Nederlander die het al 92 uur volhield. Als ik er ooit wil in slagen om het wereldrecord te verbeteren, moet ik het nu gaan doen, want het wordt steeds maar moeilijker."

"Enkele maanden geleden kreeg ik van Guinness World Records de toelating om het record aan te vallen. Ik begin eraan op donderdag 23 augustus om 4u 's morgens. Ik moet dan gedurende 93 uur het café houden en de klanten bedienen. De recordpoging eindigt op zondag 26 augustus om middernacht."

"Of ik het zal volhouden? Geen flauw idee. Ik heb natuurlijk al wel wat getraind en weet dat ik het zonder rusten 45 uur kan. Ik voelde toen dat ik nog wel wat overschot had. Tot op dat moment heb ik er geen schrik van. Maar tijdens de wereldrecordpoging ga ik na die 45 uur een opgespaarde pauze nemen, zodat ik drie uur kan slapen. De vraag is hoe ik daar uit ga komen. Vanaf dat ogenblik bereid ik me op het ergste voor."

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio