Mysterieuze fles werd ooit in Berlaar teruggevonden

Mysterieuze fles werd ooit in Berlaar teruggevonden

Mysterieuze fles werd ooit in Berlaar teruggevonden

Print
Berlaar - In 1975, op dertienjarige leeftijd, gooide Kempenaar Johan Wynants (50) een fles in de Grote Nete met een briefje erin. Op zijn vijftiende kreeg hij reactie vanuit Engeland. Vijfendertig jaar later ging hij op zoek naar de vinder - en vond hij meer dan hij zocht.
"Indien u deze fles vindt, gelieve dan terug te schrijven waar u deze fles heeft gevonden, ik reken op je", luidde de message in the bottle. Johan stak 10 frank in de fles voor de postzegel, maar kreeg geen reactie.

"Ik was 15 toen ik ineens een brief kreeg vanuit Engeland", begint Johan zijn merkwaardige verhaal. "Twee en een half jaar later had een zekere Miss Philippa Baker de fles gevonden in de Dun-rivier in West Dean nabij Salisbury in Engeland. Ik schreef haar terug, maar kreeg nooit antwoord."

Onlangs vond hij de vrouw toch in een Brits dorpje. "Ze wist onmiddellijk waar het over ging, maar ze zei dat ze iets moest bekennen. Ze had namelijk valsgespeeld. Ze werkte vroeger een tijdje in België met paarden. Tijdens haar laatste dag in het land vond ze mijn fles in het kanaal in 'Beurlaar'. Berlaar dus. Ze besloot de brief mee naar Engeland te nemen en hem daar terug te sturen. 'Ik dacht dat het een leuke grap ging zijn!' Ze bleef zich maar verontschuldigen en ik zei dat dat helemaal niet nodig was."

"Nu ik dit weet, is de magie een beetje weg. Het blijft wel een mooi verhaal. En het allermooiste aan deze zoektocht is dat ik me weer even een kind van dertien gevoeld heb", lacht Johan tevreden.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio