Running mate van Romney wil "grandeur" van de VS herstellen

Running mate van Romney wil grandeur van de VS herstellen

Running mate van Romney wil "grandeur" van de VS herstellen

Print
Paul Ryan, die zaterdag officieel voorgesteld is als running mate van Republikeins presidentskandidaat Mitt Romney, heeft beloofd dat hij de "grootsheid" van de VS wil herstellen indien hij de verkiezingen wint. Dat zei hij bij de voorstelling van zijn kandidatuur in Norfolk, Virginia.

"We zullen de grandeur van dit land herstellen", klonk het. "Dit is een cruciaal moment voor ons land. Het is absoluut van belang dat we de geschikte man uitkiezen om Amerika opnieuw welvaart te brengen en de grootsheid te herstellen. Deze man bevindt zich naast mij, zijn naam is Mitt Romney en hij wordt de volgende president", aldus Ryan. Hij bestempelde zetelend president Obama als "deel van het probleem" van de economie.

Blunder

Romney beging zaterdag wel een blunder toen hij zijn running mate verwelkomde als "de nieuwe president van de Verenigde Staten". Maar hij herstelde zich snel: "af en toe vergis ik mij, maar niet met deze man", grapte de Republikeinse presidentskandidaat.

De 42-jarige Paul Ryan gaat de volgende dagen per bus op campagne met Romney. Ryan, afkomstig van Wisconsin in het noorden van de VS, is een van de meest invloedrijke Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden. Sinds begin vorig jaar staat hij aan het hoofd van de machtige begrotingscommissie. Daar profileerde hij zich op een van de meest actuele dossiers: het galopperende begrotingstekort. Hij maakte zaterdag van dit thema gebruik om de regering-Obama aan te vallen.

"De oplopende werkloosheid, stagnerende lonen en verpletterende schulden zijn niet de nieuwe norm. Ze zijn het resultaat van een onbezonnen beleid".

MEEST RECENT