Oostenrijkse sfeer duikt op in Booischot

Oostenrijkse sfeer duikt op in Booischot

Oostenrijkse sfeer duikt op in Booischot

Print
Heist-op-den-Berg - Freddy en Anny Roels uit de Cardijnlaan in Booischot (Heist) wisten niet wat hen vrijdag overkwam. Om hun vijftigste huwelijksverjaardag te vieren hadden kinderen, familie en vrienden hun woning op zijn Oostenrijks aangekleed.
De twee feestneuzen zijn echte Oostenrijkliefhebbers en dus haalden de drie kinderen voor het gouden jubileum van hun ouders al snel de inspiratie in het Alpenland. Vrienden, kennissen en buren staken vrijdagochtend vroeg al samen met het drietal flink de handen uit de mouwen om het echtpaar te verrassen.

"Ik had al wel in het snuitje dat er iets te gebeuren stond", zei Freddy. "Ik meende vroeg in de ochtend ook flink wat gestommel te horen rond onze woning. Ik werd wakker en wou nog gaan kijken, maar dacht bij mezelf dat het allemaal wel goed zou komen. Toch kon ik niet meer slapen en bedacht ik me dat ik hen ook liggen kon hebben en dat ik binnen alles al kon klaarzetten, schnaps inbegrepen. Dat maakte het feest compleet."

Intussen begon de gevel van de woning steeds meer en meer op een Tirolachtige chalet te lijken, inclusief kippen. Freddy en Anny, 71 en 70, konden er hartelijk mee lachen en vonden de feestelijke verrassing meer dan geslaagd. "Iedereen in de buurt weet hoe dol we zijn op Oostenrijk. Nu kunnen ze het ook zien als ze voorbij ons huis rijden. Ik denk dat we in totaal toch al een keer of 35 naar daar getrokken zijn. De laatste 24 jaar logeren we zelfs altijd bij dezelfde mensen, in het mooie Gaschurn in Montafon."

Lees meer in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio