Belgische pedofiel gevat in Malta

Belgische pedofiel gevat in Malta

Belgische pedofiel gevat in Malta

Print
Op het Maltese eiland Gozo is donderdag een veroordeelde Belgische pedofiel gevat die gezocht werd door de Belgische politie. Dat melden verschillende Maltese media en wordt bevestigd door de federale politie. De man wordt in de loop van volgende week aan België overgeleverd, aldus de federale politie.

De 61-jarige J.A., kinderpsycholoog van beroep, werd donderdag gevat tijdens een gezamenlijke operatie door de Maltese en Belgische politie. Volgens bronnen van de krant Times of Malta werd hij opgespoord via zijn mobiele telefoon.

De man werd eerder dit jaar door het Brusselse hof van beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank van 10 jaar omdat hij in India drie minderjarige jongens had misbruikt. Bovendien was er in zijn bankkluis pedopornografisch materiaal gevonden.

Al in 1995 was hij veroordeeld tot zeven jaar cel voor de verkrachting en aanranding van vijf minderjarige jongens uit zijn familie. In 1999 kwam de man echter vrij onder voorwaarden en trok hij naar India, waar hij aan de slag ging als trainer van jonge voetballertjes. Een van zijn vroegere Belgische slachtoffers kwam hem op het spoor en verwittigde de Indiase media.

Belga

Foto: Google Maps

.

Nu in het nieuws