Gemeenteraadslid wil werken aan grondstort stil laten leggen

Gemeenteraadslid wil werken aan grondstort stil laten leggen

Gemeenteraadslid wil werken aan grondstort stil laten leggen

Print
Heist-op-den-Berg - Gemeenteraadslid Bert De Haes (N-VA) heeft bij de politie van Heist melding gemaakt van een bouwovertreding die in opdracht van de gemeente begaan zou zijn. Bij de opruiming van het grondstort in de Broekmansstraat in Booischot zou de gemeente door de aannemer ook de omliggende bomen laten uitdoen.
En daar was volgens De Haes geen vergunning voor ingediend. "Ik vind het schandalig dat ze maar doen wat ze willen. Ze willen van de opruiming van het stort gebruik maken om ook de omliggende bomen weg te doen. Dat gebeurt zonder vergunning. Ze gaan hun boekje te buiten. Ik hoop dat de werkzaamheden stilgelegd zullen worden. De wet is de wet", vindt De Haes.

Commissaris Gabriël Van Den Broeck zegt dat de werkzaamheden niet stilgelegd zijn. "De melding is enkele uren voor het begin van het weekend binnengekomen. Het was niet meer mogelijk om ze met de betrokken diensten grondig te onderzoeken voor het weekend. Zaterdag en zondag wordt er toch niet gewerkt op het grondstort. Volgende week zullen we het naderbij bekijken. Voor volwassen grote bomen is inderdaad een kapvergunning nodig. Maar of het hier om dergelijke bomen gaat, moet onderzocht worden."

Met de aannemer is wel afgesproken om de bomen langs de zijkant voorlopig niet weg te halen. De omwonenden hopen naar verluidt dat de bomen blijven staan, zodat er een soort van natuurlijke buffer behouden blijft tussen het domein en de buurt.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio