Dertiger opgepakt in verkrachtingszaak Ardèche

Dertiger opgepakt in verkrachtingszaak Ardèche

Dertiger opgepakt in verkrachtingszaak Ardèche

Print
De Franse politie heeft een man aangehouden op verdenking van het verkrachten en aanranden van een 11-jarig Frans meisje op een camping in de zuidelijke streek Ardèche. De 32-jarige man werd vrijdagavond opgepakt in zijn huis in de plaats Privas, schrijven Franse media. Volgens het parket biechtte hij spontaan vijf daden van seksuele agressie op, op verschillende campings in de Zuid-Franse regio.

De man woont in Privas en was vrijdagavond opgepakt op basis van DNA-sporen. "Hij bekende de dader te zijn van de seksuele agressie op het meisje van 11 jaar. Hij heeft ook spontaan bekend gelijkaardige feiten te hebben gepleegd op campings in de Ardèche sinds het begin van de zomer", aldus viceprocureur Franck Alzingre.

Zijn aanhouding zal waarschijnlijk worden verlengd, "gezien de criminele aard van de feiten". Het onderzoek zou ook worden toevertrouwd aan het parket van Avignon, dat bevoegd is voor het grondgebied waar de feiten zich afspeelden.

Alzingre wees er zaterdagavond op dat naast de bekentenissen nog belastende elementen zijn gevonden.

Op de vraag of de verdachte een voorgeschiedenis heeft van seksueel geweld, zei de viceprocureur dat de man niet speciaal werd opgevolgd.

Op campings in de Ardèche, een populair vakantiegebied voor Nederlanders en Belgen, heerste er de voorbije dagen een angstpsychose. In de nacht van dinsdag op woensdag werd op de camping van Saint-Didier-sous-Aubenas een 11-jarig Frans meisje aangerand in haar tent. Er waren ook berichten over gelijkaardige gevallen, maar dat wilde het parket niet bevestigen. Op basis van de verklaringen van het slachtoffer werd een robotfoto opgesteld. Er waren ook DNA-sporen die nu hebben geleid naar de dader.

Foto: AFP

.

Nu in het nieuws