Mama en model: het kan!

Mama en model: het kan!

Mama en model: het kan!

Print
Wuustwezel - Stéphanie Schimmelpenninck (32) nam deel aan de modellenwedstrijd Exclusive Cover Model en schopte het tot finaliste. Eerder was ze al finaliste van Miss Sports Belgium en in 2010 won ze Model & Mannequin in de categorie fotomodel. Ze combineert haar modellencarrière als alleenstaande mama met het moederschap én ze coacht ook beginnende modellen die hun kans willen wagen in het wereldje. In oktober neemt ze deel aan de finale van Exclusive Cover Model in Broechem.
"De organisatie Exclusive on Stage vroeg me om deel te nemen aan de selectie. Ik ben ondertussen 32 en mama, maar toch hebben ze me kunnen overtuigen. Ik doe ook vooral mee om aan andere dames te tonen dat het wel kan, boven de dertig jaar nog model zijn. We zijn met twintig finalisten. We zullen beoordeeld worden op ons defileer-, acteer-, en poseertalent. De winnares krijgt een contract voor verschillende modelopdrachten en wie een sponsor vindt, mag ook op reis naar Namibië", zegt het model.

"Ik hoop zo hoog mogelijk te eindigen, al heb ik mijn leeftijd niet mee. Maar ik merk wel dat het modellenwereldje aan het veranderen is. Op je dertigste word je niet meer automatisch afgeschreven als model, omdat er meer en meer karakterkoppen worden gekozen. Het stereotiepe denken begint te verdwijnen." Stéphanie zit al tien jaar in de modellenwereld. "Het is voor het plezier begonnen met een fotoshoot via een vriendin. Ik heb niet de maten waar ze bij een modellenbureau naar op zoek zijn - ik heb geen maatje 36 en een A-cup - dus ik heb het anders aangepakt. Ik heb audities gedaan voor vj's van TMF, heb mij ingeschreven in een castingbureau voor reclamespotjes, ..."

Stéphanie werkt voltijds als bediende, het modellenwerk is vooral een hobby. "Ik hou er wel van om in de spotlight te staan. Het helpt mij om uit de sleur te geraken van de typische werkweek en het huishouden. Poseren is ook een beetje acteren en ik hou van kindsbeen af al van theater en toneel. Ik hou ook erg van mode. Ik werk af en toe als styliste voor make-overs."

Stéphanie begeleidt ook beginnende modellen. "Ik ben nu tien jaar bezig met modellenwerk en heb de nodige ervaring inzake modellenwijsheid. Er zijn naïeve meisjes genoeg en vaak wordt daar misbruik van gemaakt. Als je het wereldje niet kent, is het heel gemakkelijk om je te laten inpalmen. Ik wil die jonge meisjes daarvoor behoeden. Ik heb ondertussen de nodige connecties en geef graag hulp aan jonge beginnende modellen", zegt Stéphanie.

Info: www.spotlightconcepts.yolasite.com

An Van den Ouwelant
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio