Marco Borsato sluit Rimpelrock af ( fotoalbum)

Marco Borsato sluit Rimpelrock af (+fotoalbum)

Marco Borsato sluit Rimpelrock af (+fotoalbum)

Print
De elfde editie van Rimpelrock is zaterdag stipt om 11 uur begonnen onder een stralende zon. Volgens organisator Chokri Mahassine zakten zo'n 27.000 mensen af naar het festival. Het weer was de hele dag schitterend in Kiewit, en ook de artiesten maakten er een mooi feestje van, met Marco Borsato als afsluiter en absolute headliner.

Borsato had nog een beetje last van jetlag: hij was pas vrijdag van zeventien dagen vakantie op Bali teruggekeerd. "Ik ben helemaal uitgerust en heb er geweldig zin in", zei hij. Dankzij zijn aanwezigheid lag de gemiddelde leeftijd van de Rimpelrockers een aantal jaren lager dan vorig jaar. Hij bracht een gesmaakte show, met veel lichteffecten en een goede keuze uit zijn rijke repertoire. Toch een prima headliner.

Sex Bomb van 72 jaar

De 50-plussers keken uit naar het concert van Tom Jones, voor velen de eigenlijke headliner. De Welshman heeft genoeg hits op zijn actief om de babyboomers anderhalf uur nostalgisch plezier te laten beleven. Hij voldeed helemaal aan de verwachtingen. Tussen wat minder bekende soulnummers door denderden zijn wereldhits over de massa: 'I'll never fall in love again', 'Delilah', 'Sex Bomb', It's not unusual', om er maar enkele te noemen. Zijn stem heeft op zijn 72ste nog niks ingeboet.

Hoop doet leven

De wei genoot eerder op de dag van de vele hits van Will Tura, van 'El Bandido' tot 'Eeenzaam zonder jou'. Tussendoor kwam Andrei nog eens terug om met de meester van het Vlaamse lied een duet te zingen, 'My Way', niet het minste. Maar een hoogtepunt. Tura zong het Engelstalige originele, Andrei haalde zijn beste Russisch boven voor deze klassieker.

Op het einde van Tura's concert kwamen alle Vlaamse artiesten op het podium voor een herdenkingsmoment van de Pukkelpopramp van vorig jaar. De uitbundige wei werd plotseling heel stil. Tura zong 'Hoop doet leven', eerst ingetogen, daarna in rockversie en ten slotte opnieuw ingetogen.

Vaste waarde

Christoff stond ook op het podium. Hij is intussen een vaste waarde geworden op Rimpelrock. Dit keer bracht hij niet alleen zijn zus Lindsay maar ook andere Vlaamse artiesten mee: Jo Vally en The Sunsets, Kathleen Aerts, Dana Winner en ten slotte zijn jarige zus, die van de hele wei een happy birthday mocht ontvangen voor haar 34ste verjaardag.

Ontroerde Andrei Lugovski

Stond ook op het podium: Andrei Lugovski. Hij zal zijn concert op Rimpelrock niet snel vergeten. De uit Wit-Rusland afkomstige ex-'Idool'-kandidaat kreeg zoveel applaus dat hij zich de ogen uitwreef, zichtbaar ontroerd. "Limburg heeft je in zijn hart gesloten", kwam Luc Appermont hem tegemoet. "Het mag niet van de organisatie maar ik ga je toch een bisnummer laten zingen." En Andrei gooide er nog 'Funiculi Funicula' tegenaan.

Duizend zonnen

Het eerste optreden van de dag kwam van thuisspeler Festeyn, die met bekende covers de wei in stemming bracht.

Bekijk ook de reportage van TVL:

RdC
Foto's: Michel STEENSELS/Chretien PAESEN