Opnieuw is kerk doelwit van inbrekers

Opnieuw is kerk doelwit van inbrekers

Opnieuw is kerk doelwit van inbrekers

Print
Mechelen - Voor de derde keer in nog geen week tijd is ingebroken in een kerk in Mechelen. Ditmaal kozen de dieven de kerk van O.L.Vrouw van Bijstand in deelgemeente Walem uit. Dat meldt de lokale politie zaterdag.
Een raampje in loodglas van de parochiekerk in de Koning Albertstraat werd beschadigd. Heel het gebouw werd doorzocht, en de inbrekers gingen aan de haal met een kleine som geld en wijn. Eerder waren er al inbraken in de kerk van Heilig Kruis op de Antwerpsesteenweg in Mechelen-Noord, en in de Sint-Katelijnekerk in de Mechelse binnenstad.

Ook in twee woningen in Mechelen-Zuid werd ingebroken. In Geerdegem-Schonenberg forceerden inbrekers twee deuren. Er werden juwelen gestolen en een geldkoffertje. In de Martha Somersstraat, de nieuwe verkaveling aan de Europalaan, slaagden criminelen er in om een dakraam te openen. Ook daar zijn juwelen weg.

Verder werd op een parking in Battenbroek in Walem ook ingebroken in drie voertuigen. Telkens werd een ruit ingeslagen. De slachtoffers zijn onder andere draagbare computers en fototoestellen kwijt. In de Locomotiefstraat kwam een bestelwagen in het vizier van dieven. Uit de laadruimte werden een gps-toestel, kledij en nog een aantal andere spullen gestolen. Uit een bestelwagen in de Jan Bolstraat, die net op slot was, verdween een gsm.

SVH

Foto Google StreetView

Lees ook: 15.000 euro schade bij inbraak in kerk

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio