Nekkerpool pas in oktober klaar

Nekkerpool pas in oktober klaar

Nekkerpool pas in oktober klaar

Print
Mechelen - Nekkerpool, het nieuwe zwembad aan De Nekker in Mechelen, haalt de geplande openingsdatum van 1 september niet. De aannemer belooft de provincie om het complex af te werken tegen 8 oktober.
De provincie Antwerpen investeert 15 miljoen euro in het project, en ook de gemeente Bonheiden participeert. "Het was onze bedoeling om het nieuwe zwembad tegen 1 september klaar te hebben. Maar de aannemer heeft ons laten weten dat dit niet zal lukken. Chapeau dat hij de moed heeft om het ons geen week vooraf te zeggen", stelt directeur Danny De Wit van De Nekker.

Het provinciaal sport- en recreatiedomein pleegt nu overleg met scholen en clubs die het nieuwe complex gaan gebruiken. Al is er ook een voordeel aan de vertraging. "De geplande bonus van een half miljoen euro moeten wij nu niet betalen", zegt De Wit. De tijdelijke vereniging ACH Bouw-Vanhout werkt aan een strak tempo voort om het complex snel af te werken. "Contractueel is 1 oktober vastgelegd. Maar door weersomstandigheden zijn er 32 verletdagen, dus kunnen wij in principe bijna tot midden november werken. Met de provincie is 8 oktober afgesproken", zegt projectleider Leon Piesters.

SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio