Borlée: "Zesde is onze plaats"

Borlée: Zesde is onze plaats

Borlée: "Zesde is onze plaats"

Print
Jonathan Borlée kon zich vrijdagavond makkelijk verzoenen met de zesde plaats van de 4x400m-aflossingsploeg in de olympische finale.

Lees ook: Geen medaille voor Belgen op 4x400 meter

"Zesde is onze plaats. Op meer hadden we niet kunnen hopen", reageerde hij na afloop in de catacomben van het olympisch stadion. "Wij hebben alle vier het maximum gegeven en ik denk dat we op de plaats staan waar we thuishoren."

De Belgische recordhouder kwam als derde van het kwartet in actie. "In de tweede bocht moest ik helemaal buitenom gaan omdat een Brit mij hinderde. Daar heb ik zeker tijd verloren. Ik ben echt tot op de bodem gegaan. Ik voel me volledig leeg nu, maar dat is ook normaal na de individuele 400 en die met het team. Wij wisten dat dit zwaar programma ons te wachten stond. Op een toernooi als de Spelen is het de kunst om daarmee om te kunnen."

Rio

Volgens Jonathans tweelingbroer Kevin is de finaleplaats van het Belgische team op zich al een hele prestatie.

"Het feit dat wij er in de olympische finale tussen mogen lopen, is al super", reageerde hij. "Natuurlijk hoop je in zo'n finale op meer, maar wij moeten positief blijven en hard blijven werken. Ik ben ervan overtuigd dat wij nog sneller kunnen lopen en over vier jaar zullen we in Rio nog een pak sterker en meer ervaren zijn. De wil om verder te doen is heel groot."

Belga

Foto: Belga

Meer sportnieuws