Duizenden festivalgangers zakken af naar Antilliaanse Feesten

Print

Duizenden festivalgangers zakken af naar Antilliaanse Feesten

Een wervelende mix van salsa, reggae, soca en andere zuiderse muziekritmes zorgde vrijdagavond voor een zwoele openingsavond van de Antilliaanse Feesten in Minderhout, Hoogstraten. Op deze eerste avond zakten duizenden bezoekers af naar het festival.

De tien jongedames van Bella Mondo, uit het Afrikaanse Ivoorkust, gaven gisterenavond het ritmische startschot van de Antilliaanse Feesten op de Joker stage, één van de drie podia. Met hun Afrikaanse gewaden en schuddende billen zorgden deze vrolijke madammen voor heel wat sfeer bij het publiek. Intussen creëerde Morgan Heritage op het hoofdpodium een heel andere sfeer, met hun relaxte reggae muziek. Maar ook daar had het publiek niet veel nodig om in een dansstemming te komen. Op het festivalterrein zelf zorgden intussen het warme weer, de lekkere cocktails en de gezellige lichtjes voor een goede sfeer.

Zaterdagavond kan u op de Antilliaanse Feesten opnieuw uw zwoelste dansbeentje voorzetten. Onder andere Luis Enrique, Destra Garcia, Locomondo, Kola Loka en Konata staan er dan op het podium. De optredens starten om 20u en inkom kost 50 euro.

Kathleen VAN BEURDEN

Foto's: JDW