Twee winkelovervallen in halfuur tijd, dader opgepakt

Print

Twee winkelovervallen in halfuur tijd, dader opgepakt

Mechelen - In het centrum van Mechelen zijn vrijdagmorgen in een halfuur tijd twee winkels overvallen. Telkens werd de uitbater bedreigd met een mes. Kort na de feiten kon de lokale politie een verdachte oppakken.

Een eerste keer sloeg een jonge kerel toe in GB Express, de supermarkt op de Bruul. Dat omstreeks 10.30u, en twintig minuten later was tabakswinkel Sint-Pieter op de Veemarkt het doelwit. Echt vlot liep dat niet voor de overvaller. Na zijn mislukte poging in de supermarkt werd hij achternagezeten door personeelsleden Gert Wijns en Kevin De Busschere.

In de tweede zaak die werd overvallen, haalde uitbaatster Christine Guelinckx uitbaatster zelf een mes boven en begon ze te gillen. "Mij laten doen, ligt niet in mijn aard. Jammer genoeg heeft die dief wel mijn handtas kunnen roven. Daarin zaten mijn persoonlijke documenten en 200 euro", zegt ze.

De verdachte die vrijdag werd opgepakt, is een 23-jarige man uit Leuven. "Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of de man verantwoordelijk is voor soortgelijke feiten de voorbije dagen", zegt commissaris Maurice Dommicent van de Mechelse politie.

Afgelopen donderdag was er ook al een gelijkaardige overval gepleegd op het tankstation van Total aan de Jubellaan. Lees meer in de weekendkrant van Gazet van Mechelen, de regionale bijlage van Gazet van Antwerpen.

SVH

Foto's: Patrick Hattori, GVA

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio