Film laat mensen proeven van platteland (video)

Print
Wuustwezel - Toerisme Wuustwezel maakte met behulp van LEADER-subsidies een kortfilm over de gemeente. Daarmee willen ze iedereen laten proeven van het plattelandsleven.

De film vormt de laatste stap van het project 'Poort naar het Platteland'. "Een tijd geleden kwam infocentrum er. Daarna hingen we allerlei infoborden aan de muren en nu is de film er ook", vertelt Dieter Wouters, schepen van Toerisme. "De film toont een evenwichtige mix van wat wij in petto hebben. Er is enerzijds de rust van het platteland, maar anderzijds ook een bruisend verenigingsleven".

De gemeente werkte voor de verwezenlijking van de film samen met het productiehuis New Impact. Het hele jaar door filmden ze treffende beelden in Wuustwezel. Alle seizoenen en de voornaamste evenementen worden getoond in de acht minuten durende film. "We willen dat iedereen die hier woont trots is als hij de beelden ziet. Maar we willen ook mensen die niet van hier zijn, prikkelen om naar buiten te stappen en de omgeving te ontdekken", besluit Karel Breugelmans, schepen van Platteland.

De officiële première van de film gaat vandaag van start. Om 11u is er een vertoning voor genodigden en vanaf 13u mag iedereen gratis komen kijken. Hij zal de hele dag lang doorlopend gespeeld worden in de Poort naar het Platteland. Het is best mogelijk dat u dan ook één van de acteurs onmtmoet, omdat elke persoon die gefilmd werd afkomstig is van Wuustwezel. Het totale kostenplaatje bedraagt 36.005 euro, waarvan 19.388 euro gesponsord werd.

GRWO

Foto: Koen FASSEUR

Bekijk hier het filmpje:

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio